In het weekend van 16 en 17 juli organiseert dit toch al kindvriendelijke museum in het Zuid-Hollandse Valkenburg voor het eerst kinderstoomdagen in samenwerking met modelbouwers van Rading Spoor en Stoomgroep West. Naast ritten met de eigen stoomtreinen en motorlocomotieven kunnen kinderen ook meerijden op ministoomtreinen. Je kunt ook uitgenodigd worden plaats te nemen naast de machinist in een grote locomotief.

Binnen en buiten je ogen uitkijken
Bij Stoomtrein Katwijk Leiden is veel te zien en te doen! Je komt binnen in een echt stationsgebouw waar je een ouderwets treinkaartje koopt. Via het perron kom je in het buitenmuseum waar nog meer historische gebouwen staan. Bekijk daar de antieke rijtuigen, de stoom- en de diesellocomotieven. De machinist lijkt elk moment terug te kunnen keren in zijn kantoortje; zijn jasje hangt er nog en ook de olielampen voor de locomotief staan al klaar. In de tuinderij ervaar je wat daar allemaal per spoor gebeurde. En in het binnenmuseum ten slotte ontdek je hoe stoom werkt en welke rol de stoomtrein in Nederland ooit had.

Kinderstoomweekend
Stoomtrein Katwijk Leiden is een museum met vriendelijke vrijwilligers die hun stoom- en dieselpassie graag delen met de bezoekers en hun kinderen. En je mag bijna overal op en aanzitten. Tijdens dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje te rijden. Dit weekend krijg je als kind ook de gelegenheid om mee te rijden op een echte stoom- of motorlocomotief naast de machinist. Een heel leuk dagje uit voor jong en oud. Met het ouderwetse kartonnen treinkaartje kun je de gehele dag meerijden in alle stoom- en dieseltreinen en kun je vrij rondlopen over het terrein van het buitenmuseum en het binnenmuseum bezoeken. Kinderen die nog energie over hebben, kunnen ook nog springen op een springkussen.

Zomervakantie
Het museum ligt direct aan de A44, afslag Leiden Zuid. Vanaf Amsterdam afslag 8 en vanuit Den Haag afslag 9. Het museum is beide dagen geopend van 10.30 –17.00 uur. Meer informatie vindt u op de website of facebook. Tijdens de zomervakantie in onze regio is het museum ook geopend op de dinsdag en donderdag.

Comments

comments

DELEN