De Kippen- en Kuikenloop hebben zaterdag ruim 3 ton opgehaald voor de kankerbestrijding. Vele duizenden wandelaars uit heel Nederland liepen door Katwijk, het strand en de Duinen en brachten via sponsoring geld bijeen voor de strijd tegen kanker. De volwassenen deden mee aan de Kippenloop en liepen afstanden van 10, 15, 25 of 42 kilometer, de opbrengst komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Voor de kinderen was er de Kuikenloop over 5 kilometer, hun opbengst gaat naar KiKa.

Het definitieve bedrag is nog niet bekend omdat nog niet alle inzamelacties afgelopen zijn. Vorig jaar was de opbrengst 270.000 euro.

De Kippenloop werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd en is vernoemd naar Gijs v.d. Oever die als bijnaam Gijs de Kip had. Hij overleed op 17 oktober 2004 op veel te jonge leeftijd aan kanker. Zijn wandelvrienden organiseerden de eerste wandeltocht in 2005.

RTV Katwijk maakte rond dit wandelevenement een 7 uur durende radio-reportage, onder aan dit bericht kunt u deze reportage naluisteren.Luister hier de radio-reportage over de Kippenloop terug:

VIAHoofdfoto: mediateam Kippenloop