De inschrijving voor de Kippenloop en de Kuikenloop op 10 juni loopt heel hard. De organisatie drukt deelnemers die zich nog niet hebben ingeschreven op het hart hier niet lang meer mee te wachten.

De populaire Katwijkse wandelmarathon trekt al jaren wandelaars van heinde en verre, zelfs fanatieke lopers van over de grens komen ieder jaar naar Katwijk om de tocht te wandelen.

Tussenstand
De digitale inschrijving opende op 1 januari. Er zijn in totaal 6000 startbewijzen te vergeven. De tussenstand na één maand: 3640 verkochte Kippen en 242 Kuikens. Dinsdag startte ook de inschrijving bij de VVV aan de Wilhelminastraat. De organisatie verwacht half maart alle startbewijzen te hebben vergeven.

Geschiedenis van de Kippenloop
Op 17 oktober 2004 overleed Gijs van den Oever op veel te jonge leeftijd aan kanker. Gijs had in Katwijk de bijnaam ‘De Kip’. Ter nagedachtenis aan Gijs wilden twee kameraden een wandeltocht organiseren, een sponsorwandeltocht waarvan de totale opbrengst naar KWF Kankerbestrijding zou gaan. De rest van het verhaal is bekend. De editie van vorig jaar bracht 270.000 euro op. In de twaalf jaar dat de Kippenloop gewandeld wordt, werd er al meer dan 1.800.000 euro overgemaakt voor onderzoek naar de genezing van kanker.

Foto: Stichting Katwijk Wandelmarathon