Afgelopen zaterdag hebben 100 goedgetrainde kitesurfers deelgenomen aan de tweede editie van het kitesurfevent ‘Hoek tot Helder’. De organisator Kite4Charity is een stichting die zich inzet om geld op te halen voor de Hartstichting. Met deze 130 km lange ultramarathon van Hoek van Holland tot Den Helder zamelden zij maar liefst 93.506 euro in voor onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.

Groot succes
Martijn van Dijk, Stichting Kite 4 Charity: “De eerste kitesurf ultramarathon Hoek tot Helder in 2016 was al een groot succes, maar deze editie heeft alle verwachtingen overtroffen! Het begon al met de kaartverkoop begin mei. Binnen zes uur waren alle 100 startbewijzen vergeven. Daarnaast hebben de deelnemers niet alleen een geweldige prestatie op het water verricht afgelopen weekend, ook hebben zij vooraf alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Hartstichting. Dit heeft geresulteerd in het verdubbelen van de totaalopbrengst van 2016. Mega trots ben ik op onze kitesurfhelden! De weersomstandigheden waren gelukkig perfect. Verder werden onze sportieve kitesurfers door een hoge opkomst van enthousiast publiek aangemoedigd. Het was een flinke tocht die afgelegd moest worden, maar gelukkig is iedereen ongedeerd gebleven en kunnen we met trots zeggen dat van de 100 deelnemers er 95 de finish hebben gehaald. Wij kijken nu al uit naar de 3de editie in 2018!”

Chris van Stichting Kite 4 Charity vult aan: “Het was schitterend om te zien dat er dit jaar zoveel deelnemers mee deden die met een speciaal iemand in gedachte de klotsende Noordzee trotseerden.”

Toine van Stichting Kite 4 Charity: “Dit jaar waren er slechts 6 stoere vrouwen onder de deelnemers, die allen de finish hebben gehaald. Hopelijk zijn zij een mooi voorbeeld voor andere kitesurfsters om zich volgend jaar ook aan te melden voor Hoek tot Helder.”

Signaalstofjes voor hartinfarcten
De Hartstichting gelooft dat je met signaalstofjes in het bloed elke hart- en vaatziekte op het spoor kunt komen. Onderzoek naar signaalstofjes gaat hartinfarcten voorkomen. Het moet leiden tot nieuwe tests waarmee je kunt ontdekken of je een hoog risico loopt. Als je dat weet, kun je op tijd een behandeling krijgen en zo een hartinfarct vóór zijn. Daarnaast wordt er gezocht naar andere oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te ontdekken.

Van Hoek van Holland tot Den Helder
De kitesurfmarathon van Hoek van Holland tot Den Helder beslaat in totaal 130 km aan gure en klotsende Noordzee. Het is een volle dag op zee langs Nederlands meest iconische stranden: Kijkduin, Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort, Bergen aan Zee, Egmond en als eindstop Den Helder.

Comments

comments

DELEN