Onder “de zogenaamde krasse knarren”, de oudere jongeren’ en de ‘jongere ouderen’ in Katwijk, leven niet alleen specifieke vragen over de ouderenzorg, de WMO, de mantelzorg etc., maar óók over andere huisvestingsvoorzieningen voor ouderen.

Tenminste, een initiatiefgroep van enkele 50-plussers uit onze gemeente onder leiding van Clara van Rijn, constateert dat in Katwijk behoefte bestaat aan nieuwe woonvormen voor “de zogenaamde krasse knarren in Katwijk”. Deze initiatiefgroep is ontstaan vanuit de gezamenlijke wens om nieuwe woonvormen te realiseren in Katwijk voor 50-plussers, 80-plussers en alles daartussenin.

Nieuwe woonvormen zouden volgens de initiatiefgroep 50plusinKatwijk moeten ontstaan vanuit de filosofie van goed nabuurschap. Dit zouden woonlocaties zijn waar bewoners op grond van ‘goed nabuur-schap’ vrijwillig met elkaar willen samenwerken en met name ‘elkaar goed wederzijds nabuur-zorg’ bieden. Kortom: elkaar gewoon bijstaan.

De woningen betreffen nadrukkelijk géén groepswoningen. Iedere woning heeft 100% privacy met een eigen voordeur. De bouwvorm is voor 1- en 2-persoonshuishoudens en er zal worden voorzien in 1 gemeenschappelijke ruimte/tuin. De woningen zouden levensloopbestendig zijn zodat men zo lang mogelijk zelfstandig kan wonen. Alle belangrijke onderdelen van de woning bevinden zich op 1 dezelfde verdieping. Belangrijke uitgangspunten zijn: duurzaamheid en betaalbare huur/koop voor 50-plussers.

Voorbeelden zijn te vinden op bijvoorbeeld www.knarrenhof.nl . Dit is een stichting die landelijk dit soort woonvormen realiseert. De eerste wordt momenteel in Zwolle gebouwd.
Op donderdag 21 september, aanvang 19.30  komt Peter Prak van de stichting Knarrenhof op het gemeentehuis vertellen dat het ook mogelijk is om deze woonvorm in Katwijk te realiseren. Een ieder die geïnteresseerd is, is van harte welkom om te komen luisteren.

De initiatiefgroep 50plusinKatwijk zoekt meer geestverwanten, om sterker te staan bij de realisatie van haar doelen.

Indien u als Katwijker behoefte heeft aan een dergelijke woonvorm en u zich geestverwant voelt met onze filosofie-gedachte van nabuur-zorg, reageert u dan svp direct door het sturen van een mail als belangstellende/ geestverwant aan: 50plusinkatwijk@gmail.com.

Comments

comments

DELEN