Katwijk – Als je 35 jaar tijdens de jaarlijkse fancy fair vrijwillig het rad van avontuur hebt gedraaid – en dus van onschatbare waarde voor De Wilbert bent geweest – verdien je eigenlijk een lintje.

Maar Klaas van der Kwaak had van tevoren aangegeven dat zijn vertrek niet met te veel bombarie gepaard moest gaan. Om tóch de enorme waardering te laten blijken, brachten Patrick Ravensbergen en Charlotte van der Zwan namens de stichting SRAW – de organisator van de fancy fair – onlangs een verrassingsbezoek aan Van der Kwaak.

‘Steeds als het rad in augustus draaide, was Klaas present’, weet SRAW-voorzitter Ravensbergen. ‘Op één keer na. Toen had zijn familie een vakantie geboekt en was hij vergeten de datum te checken. Tot op de dag van vandaag heeft hij het er nog over hoe ontzettend dom dat was. Als je je met zo’n instelling al die jaren hebt ingezet, kan je iemand niet, zoals zijn wens was, laten vertrekken met een flesje wijn. Die moet je iets blijvends aanbieden. Vandaar ook dat we hem ook een horloge hebben gegeven mét inscriptie. Zodat hij aan iedereen kan laten zien dat hij de enige echte ‘mr. Rad van Avontuur’ van is.’

De fancy fair van De Wilbert wordt jaarlijks op de laatste zaterdag van augustus gehouden. De opbrengst komt volledig ten goede aan activiteiten en uitjes van de bewoners. ‘Koning Klaas’ zal worden opgevolgd door kroonprinses Marja Augustinus.

Foto: Van ‘Koning Klaas’ werd passend afscheid genomen (Foto: SRAW)

Vorig artikelAangepaste openingstijden Welzijnskwartier
Volgend artikelBas Haasnoot