Op zaterdag 15 oktober speelt het Dudok Kwartet in de Soefitempel. Het kwartet wordt erkend als één van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa door hun successen op internationale strijkkwartet-concoursen en door hun originele en eclectische programmering. Het programma bestaat deze concertavond uit werken van Haydn, Sjostakovitsj en Mozart.

Het Dudok Kwartet bestaat uit: Judith van Driel, viool, Marleen Wester, viool, Mark Mulder die Lotte de Vries tijdelijk vervangt, altviool en David Faber, cello. Zij studeerden in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. In november 2014 ontving het Dudok Kwartet de Kersjesprijs, een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek.

Scherpzinnige interpretaties
Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in de muziek tot leven met scherpzinnige interpretaties en vindingrijke programma’s. Door hun emotionele betrokkenheid bij de muziek en speelplezier op het podium weten de vier musici het publiek te raken. Het Dudok Kwartet zoekt naar context en betrekt de luisteraar bij die zoektocht. Zo wordt elk concert een verrassend, meeslepend en actueel verhaal. Het Dudok Kwartet trad op in alle toonaangevende zalen van Nederland, het Concertgebouw, Muziekgebouw aan het IJ en Tivoli Vredenburg. Daarnaast traden zij op in zalen in Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk (Konzerthaus), Polen, Hongarije, Spanje, Italië, Cyprus en Tsjechië.

Praktische info
Kaarten voor dit concert in de Soefitempel, aan de Zuidduinseweg 5, op zaterdag 15 oktober kunt u online bestellen op onze website www.kenokatwijk.nl. Aanvang van het concert is 20.15 uur.

Dudok Photo A by Ronald Knapp
Dudok Photo A by Ronald Knapp

Comments

comments

DELEN