KATWIJK – Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag een prima prestatie geleverd door Lekdetec.nl in eigen huis te kloppen. Het publiek in Bemmel zag in een attractieve wedstrijd twee ploegen die elkaar weinig toegaven. In de spannende slotfase trok de ploeg van Rick Driessen de overwinning knap naar zich toe.

Het begin van de wedstrijd laat een wisselend scoreverloop zien. Na  een 2-6 start neemt de thuisclub de leiding weer over (10-6). Daarna toch weer Grasshoppers via de makkelijk scorende Deborah Vos (14-12), die in deze periode 11 punten weet te noteren. Een 8-0 run van Lekdetec gevolgd door een 5-0 run van Solar-systemen Grasshoppers bepaalt de 1e periodestand (20-19).

In eerste instantie kan Lekdetec verder uitlopen (33-24), onder andere door van afstand Fenne van der Wielen met 9 punten uit 3 driepunters en via de Amerikaanse Cornelia Fondren en Sarah Curran. Grasshoppers kan aanhaken via scores van Ilse Kuijt, Ingrid van der Plas, Noor Driessen en Iris Govers van de vrije worplijn (39-38), maar het Amerikaanse duo zette de thuisclub toch weer op een grotere voorsprong. Ruststand 46-38.

Een prima derde kwart van Solar-systemen Grasshoppers zorgt voor de aansluiting in de wedstrijd. Met 3 drietjes op rij van  Ingrid vd Plas, Mia Hordijk en Ilse Kuijt wordt de achterstand verkleind (52-47). Grasshoppers geeft in deze periode weinig vrije schoten weg en omdat zelf wel het netje steeds wordt gevonden door onder andere Marieke van Schie, Mia Hordijk, Ilse Kuijt en Noor Driessen, is de stand met nog 1 kwart te gaan weer gelijkgetrokken (58-58).

Het publiek in Bemmel ziet een superspannend 4e kwart waar de thuisploeg in eerste instantie de leiding neemt. De Amerikaanse Cornelia Fondren neemt bijna al de Bemmelse scores voor haar rekening. Aan Katwijkse zijde zijn het Deborah Vos en Noor Driessen die elkaar scorend afwisselen. Via een  stand van 68-63 halverwege weet Grasshoppers aan te haken (72-73) via Ilse Kuijt en met nog een halve minuut te gaan is de stand gelijk (75-75). Een mooie score van Mia Hordijk zet de Katwijkse ploeg op voorsprong en omdat Bemmel niet meer weet te scoren kan de Katwijkse ploeg de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en mag Ilse Kuijt – die ook word verkozen tot woman-of-the-match – de wedstrijd van de vrije worplijn beslissen. Eindstand 75-79.

Scores: Ilse Kuijt 23pt, Deborah Vos 18pt, Noor Driessen 10pt, Ingrid vd Plas 9pt, Mia Hordijk 9 pt, Marieke van Schie 6pt, Iris Govers 4pt, Tamlyn de Groot, Alissa vd Plas.

Volgende week zaterdag speelt Solar-systemen een thuiswedstrijd tegen koploper Dozy-Den Helder. Aanvang van de wedstrijd is 19.45 uur.

Comments

comments

DELEN