REGIO – Het wordt maandag weer een winterse dag. Het gaat vanmiddag flink sneeuwen en dat kan opnieuw voor problemen en gevaarlijke situaties op de weg zorgen. Het KNMI geeft daarom vanaf 14.00 uur code rood af.

Aan het eind van de ochtend trekt een gebied met flinke sneeuwval vanuit het zuiden het land binnen. Als eerste zijn de zuidelijke provincies aan de beurt. Daarna trekt de sneeuw het land over. Het KNMI verwacht dat er op sommige plekken 5 tot 10 centimeter sneeuw valt. Lokaal kan dat zelfs nog meer zijn.

Zeer zware avondspits
Ook in de ochtend moeten weggebruikers extra alert zijn. Door bevriezing of sneeuwresten kan het plaatselijk glad zijn. De ANWB verwacht daardoor een drukke ochtendspits. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om maandag de hele dag rekening te houden met gevaarlijke omstandigheden op de weg. De dienst adviseert mensen zo mogelijk thuis te gaan werken. Doordat het in de middag gaat sneeuwen, wordt een zeer zware avondspits verwacht.

Minder treinen
De NS en ProRail laten maandag minder treinen rijden in verband met de voorspelde sneeuwval. Reizigers krijgen het dringende advies om hun reis erop aan te passen en rekening te houden met drukke treinen.

Op veel plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Vooral tijdens de avondspits wordt veel hinder verwacht. De meest actuele reisinformatie is in de app of op de site van de NS te vinden.

Comments

comments

DELEN