Het gaat flink spoken vandaag en morgen. Via Engeland komt een diepe depressie over de Noordzee onze kant op, en dat betekent storm. Ook is er kans of een flinke plas regen. De storm zou donderdag aan het eind van de middag op zijn hoogtepunt moeten zijn.

De wind is nu al vrij sterk, windkracht 6 of 7. Die gaat in de loop van de avond weer zakken, maar trekt daarna weer aan. Morgenochtend is het nog nat, maar in de loop van de dag wordt het tijdelijk iets droger.

Langs de kust gaat het hard waaien, met in de middag ook regen. In de tweede helft van de middag en avond staat langs de kust een zware storm, windkracht 9 of 10. Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor zware windstoten (75 en 100 km/u) boven land en zeer zware windstoten (100-130 km/uur) langs de westkust. De storm valt samen met de avondspits, drukte op de weg wordt dus verwacht.

Na de storm van donderdagmiddag blijft het wisselvallig. Vrijdag staat wel een stuk minder wind en zijn er af en toe zonnige perioden afgewisseld door een paar regen- of hagelbuien.

Comments

comments

DELEN