Het KNMI zoekt vrijwillige neerslagwaarnemers bij de Cantineweg in Katwijk. Dat meldt Omroep West.

De neerslagwaarnemer moet elke ochtend om 08.55 uur meten hoeveel regen, sneeuw of hagel er is gevallen. Daarna moet de data doorgegeven worden aan het KNMI.

Katwijk is niet de enige plaats waar het KNMI een meetpunt heeft. In totaal zijn er 320 meetpunten in heel het land. Het meteorologisch instituut wil een dicht netwerk van meetpunten creëren om bij te houden hoeveel neerslag er is gevallen.

Comments

comments

DELEN

2 REACTIES

    • Een raad geven is makkelijker dan een raad opvolgen, Harry. Geloof me, tot gisteren heb ik er nooit aan gedacht. Maar je brengt me op een idee. Wat ontdekkende ingeving van je.
      Mijn voorkeur gaat vooral uit naar regen. Ik hou wel van een pittig buitje. Het liefst op zomeravonden (in de weekenden) wanneer de gezellige buurtbarbeque begint of tijdens een openluchtfestival. Alles nat en iedereen fietst teleurgesteld met dichtgeknepen ogen snel naar huis terwijl ik mijn pijp stop en olijk naar de plenzende druppels kijk die uit elkaar spatten. Maar het mag ook wel op een zaterdag de hele dag miezeren, Harry. Een boek lezen.

Comments are closed.