De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij station Katwijk zijn de afgelopen twee zomerse dagen al meerdere keren in actie gekomen na alarmering.

Koers richting Scheveningen
Dinsdagmiddag rond twee uur werd de bemanning van het kust hulpverleningsvoertuig samen met de Katwijkse Redding Brigade gealarmeerd door de meldkamer voor een assistentie ambulance op het strand van Katwijk. Bij aankomst van de ambulance en Redding Brigade bleek dat de verdere inzet van het kust hulpverleningsvoertuig niet nodig en kon de bemanning terug naar het boothuis. Dinsdagavond rond half negen werd er weer beroep gedaan op de vrijwilligers van het station door het Kustwachtcentrum. Ditmaal ging het om een vermiste zwemmer ter hoogte van de pier van Scheveningen. Na lancering van de reddingboot ‘De Redder’ werd koers gezet richting Scheveningen. Ter hoogte van De Wassenaarseslag bleek dat de vermiste zwemmer was aangetroffen op het strand en werd door het Kustwachtcentrum de alarmering ingetrokken. Rond kwart over negen stond de reddingboot weer afgespoeld in het boothuis.

Valse melding vermist jongetje
Woensdagmiddag werd de bemanning nogmaals gealarmeerd voor een vermiste zwemmer ter hoogte van Scheveningen. De bemanning van de reddingboten ‘Kitty Roosmale Nepveu’, de ‘Beluga’ en de ‘George Dijkstra’ van station Scheveningen en station Ter Heijde waren al enige tijd aan het zoeken naar een vermiste jongen van 4 jaar, toen er nog een melding binnenkwam van een 8-jarig vermist jongetje. Het Kustwachtcentrum heeft toen de bemanning van station Katwijk gealarmeerd om mee te zoeken naar de vermiste jongen van 8 jaar. Omdat het vermiste jongetje van 4 jaar vrij snel weer terecht was, werd door de vier reddingboten verder gezocht naar het andere vermiste jongetje. Hierbij werd een zoekpatroon gevaren dat was opgegeven door het Kustwachtcentrum die de coördinerende taak had tijdens deze zoekactie. Naast de reddingboten van de KNRM werd ook gezocht door de Redding Brigade Scheveningen, KNRM Lifeguards Wassenaar en vanuit de lucht werd gezocht door de NHV SAR helikopter van de Kustwacht. Na ruim een uur zoeken werd bekend dat de melding over de vermiste jongen een valse melding betrof. Hierop konden alle eenheden terug keren en stond de reddingboot van Katwijk rond kwart over vier weer gereed in het boothuis.