KATWIJK – Op zaterdag 6 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. 

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers die 24 uur per dag klaar staan. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.

“Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”
Zowel in Katwijk als in Noordwijk kunnen donateurs met de reddingboot meevaren, indien de weersomstandigheden dit toelaten. De reddingboot ‘De Redder’ van station Katwijk zal op het strand bij de Noorpost van de KRB (Katwijkse Reddings Brigade) staan.

Demonstraties en bezienswaardigheden
Bij station Katwijk zullen gedurende de hele dag demonstraties zijn van de brandweer, politie en ambulancedienst en ook de Politie Honden Vereniging Katwijk zal een aantal spectaculaire demonstraties geven. Ook staan er diverse kraampjes waar u terecht kunt voor informatie over o.a. het Rode Kruis en Ghost Fishing.

Tevens zal op Reddingbootdag de Katwijkse Reddings Brigade de Noordpost ten Zuiden van de watering open stellen voor bezoekers. Voor de Noordpost kunnen donateurs opstappen om mee te varen met de reddingboot.

Comments

comments

DELEN