Op woensdag 20 juli, 27 juli en 3 augustus 2016 zal het boothuis ‘Groeneveld’ van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Katwijk opengesteld worden voor het publiek.

Tussen 19.00 uur en 21.00 uur kunt u in het boothuis bij de bemanning terecht voor informatie over het reddingwerk, het bezichtigen van reddingboot ‘De Redder’ en al het overige materieel. Ook zal er een fototentoonstelling en videofilms over het werk van de KNRM te zien zijn. Tevens is de reddingwinkel aanwezig. Hier kunnen verschillende artikelen, aangaande het reddingwerk, worden gekocht.

Meevaren met reddingsboot
Ook de brandweer, (strand)politie, ambulancedienst en reddingsbrigade zijn met voertuigen aanwezig en kunnen u uitleg geven over hun werkzaamheden. Omstreeks 19.30 uur zal op de grasweide naast het boothuis een demonstratie gegeven worden door politiehonden. Bezoekers die tijdens de open avond Donateur of jeugdlid van de KNRM worden, mogen na afloop van de open avond, mits de weersomstandigheden dit toelaten, meevaren met de snelle reddingboot ‘De Redder’!