Afgelopen zaterdag hebben de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij de trouwe donateurs die al 50 of 60 jaar donateur zijn bedankt voor hun vrijwillige bijdrage.

In de maand november worden van oudsher de trouwe donateurs van de KNRM in het zonnetje gezet in het dichtst bijzijnde station van de donateur. Op 11 november is het namelijk de ‘verjaardag’ van de KNRM die dit jaar al 192 jaar bestaat! Sinds 1824 zetten vrijwilligers zich in voor de redding van mens en dier op het zee, maar dat kan niet zonder de hulp van onze donateurs ook wel ‘Redders aan de wal’ genoemd.

420 jaar trouw donateurschap
De bemanning van station Katwijk verwelkomde afgelopen zaterdag zes 50 jaar trouwe donateurs en twee 60 jaar trouwe donateurs op het station. Bij elkaar waren zij goed voor 420 jaar trouw donateurschap! Na koffie, cake en een welkomswoord werd door schipper Albert van der Plas het reddingswerk van de KNRM verteld aan de hand van foto’s en film. Aansluitend werden na de presentatie de KNRM -speldjes en het boek ‘Wie goed doet..’ overhandigd aan de trouwe donateurs.

Meevaren op de Edith
Na de overhandiging van de speldjes en het boek mochten de donateurs die dat wilde meevaren op de reddingboot ‘Edith Grondel’. Ondanks dat de kans bestond dat ze nat zouden kunnen worden, greep het merendeel van de trouwe donateurs deze kans aan. Na de vaartocht op zee werd de dag in het boothuis afgesloten met een hapje en een drankje en werden de verhalen met de redders uitgewisseld.

Foto’s: Gert-Jan Onderwater

Comments

comments

DELEN