Op zaterdag 30 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op meer dan 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.
Op zaterdag 30 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee!

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Al 190 jaar lang.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.

Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 2 mei alles uit de kast. Spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het aller mooiste: jong en oud mogen, net als een echte redder, mee op de reddingboot. 2 mei is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur.

Deelnemers Reddingbootdag KNRM Katwijk

Politie Katwijk en Mobiele Eenheid
Ambulancedienst
Reddingsbrigade
Brandweer
Politie Honden Vereniging Katwijk
Historische brandweer voertuigen
Rode Kruis Katwijk
NHV SAR Helikopter
BHV, AED & Reanimatie Gert de Ruijter
Rinus Redder
Reddingwinkel
Makreel rokers
Spring kussen

Vorig artikelCantineweg nog 10 jaar open voor autoverkeer
Volgend artikelInternationale Schakelklas in gebouw Prins Mauritsschool