K&O Katwijk heeft het jaarprogramma klaar voor het nieuwe seizoen 2017-2018. Het uitgebreide programma vindt u op de website. U kunt zich daar inschrijven voor een cursus of activiteit. Het cursusaanbod bestaat uit ruim 100 cursussen en workshops. Het culturele aanbod bestaat uit de volgende onderdelen: concertserie, Uit-De-Kunst-Bus activiteiten, verdiepend museumbezoek en jeugdvoorstellingen.

Cursussen
Het grote aantal taalcursussen (Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans) op verschillende niveaus is al bekend binnen Katwijk. Veel cursisten volgen al jaren een taalcursus ’s avonds of overdag.
Een ander goed lopend cursusonderdeel is het aanbod ‘bewust bewegen’. Diverse vormen van Yoga, Ouder en kind yoga, Mindfulness meditatie, Meditatie, Tai Chi en Sport je fit  leggen de nadruk op balans tussen lichaam en geest. De accenten zijn daarbij verschillend. Bij Sport je fit ligt de nadruk op het fysieke aspect, Tai Chi is gebaseerd op 24 langzaam zorgvuldig uitgevoerde bewegingen. Soms staat het meditatieve meer centraal ( Mindfulness meditatie & Meditatie) of ontstaat de balans door gerichte massagetechnieken.  Nieuw dit seizoen is Therapeutische massage, Na een blessure, zenuwbeknelling, operatie of bij chronische pijn werkt deze vorm van massage helend.
De cursus Baby en kindergebaren; hoe mooi is het om de communicatie tussen jou en je kind te stimuleren en te helpen ontwikkelen door het gebruik van gebaren.
Ook Kinder EHBO is een belangrijke cursus voor ouders en grootouders.
De educatieve- en creatieve cursussen richten zich op elementaire vaardigheden.
Nieuwe cursussen op dat terrein zijn: Fotograferen met je smartphone, Groepszang, Bridge en Visagie.
Actuele workshops: Financieel misbruik bij ouderen en Erfrecht basisbeginselen en de cursus Omgaan met werkstress kunnen in deze tijd niet ontbreken.
Bij de creatieve cursussen is Speksteen en Haken weer opgenomen in het programma, in het verleden een druk bezochte cursus.

 Cultureel aanbod
Samen met Oegstgeest en Leiderdorp biedt K&O een aantal museumbezoeken aan. Het bezoek bestaat uit een lezing door een deskundige over een speciale tentoonstelling, gevolgd door een rondleiding. De “Uit-De-Kunst-Bus” brengt u tot voor de deur van theater of museum. Herman van veen in Carré staat in het najaar op het programma en de opera “ Die Zäuberflöte” in het voorjaar.
Steeds meer mensen vinden de weg naar de Soefitempel en menig concert was dit jaar dan ook uitverkocht. Voor het komend jaar is weer een afwisselend programma samengesteld met goed in het gehoor liggende muziek. Diverse pianocombinaties, harp, accordeon en klavecimbel. Het startconcert op 16 september ( ½ prijs) laat muziek uit de Soefitraditie horen, naast impressionistische muziek en bekende stukken (Schindlers List). Dit veelzijdige programma is een mooie start van het K&O seizoen.
De folk concerten vinden plaats in ’t Zandgat, waar ook bekenden uit andere jaren optreden, zoals “SLAN” en “Babes in the grass”

De jeugdvoorstellingen in het K&O gebouw zijn een ideaal uitstapje voor een kinderverjaardag of een eerste kennismaking met het theater voor  (groot)ouder met het jonge kind. De prijs is zeer laag (€ 5,- in voorverkoop) en de kwaliteit is goed. Voorstellingen als “Kabouter Tijm” en de sinterklaasvoorstelling  zorgen voor fantasierijke en verrassende voorstellingen voor de jeugd van 4 tot 8 jaar. Nieuw is dit jaar een jeugdconcert “Reinaert de Vos” voor jeugd van 5-10 jaar.

Inschrijven
Het is verstandig om bijtijds in te schrijven voor een cursus of activiteit, want sommigen zitten snel vol. U kunt dit doen via de website www.kenokatwijk.nl. Daar vindt u het inschrijfformulier, waarin u meteen alle gegevens kunt invoeren.

Voor meer informatie: kantoor K&O, Sluisweg 16, Katwijk op werkdagen van 09.00- 13.00 u. tel: 071-4016400.

 

Comments

comments

DELEN