KATWIJK – Door een paar druppels lieten Jacoline en Gert-Jan zich zaterdagochtend niet tegenhouden. Samen knipten zij het lint door om Koffie Speciaal, volledig gerund door mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking, officieel te openen.

Koffiecorner Koffie Speciaal is een initiatief van onderneemster Henriëtte van den Anker die op de Voorstraat ook kookwinkel De Porseleinkast runt.

Haar maatschappelijke betrokkenheid is groot. Al enkele jaren werkt zij met cliënten van dagbesteding De Binders in Katwijk. Eerst extern, maar sinds een jaar zijn Gert-Jan en Jacoline 1 dag per week bij Henriëtte in de winkel. Hun beperking houdt ze niet tegen om leuk en nuttig werk te doen, waar ze zelf veel plezier in hebben. Zo ontstond, samen met hun begeleider Lois, het idee om een uniek concept in Katwijk neer te gaan zetten.

Koffie Speciaal
Dat is Koffie Speciaal geworden. Een koffie- en theehuis, volledig gerund door mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking. Koffie Speciaal is uniek en de eerste koffiecorner in Katwijk die dit concept heeft omarmd. De medewerkers zijn vanaf het begin bij de plannen betrokken en vinden het ook een prachtige zaak geworden. De voorliefde van Henriëtte en haar echtgenoot voor Australië zie je overal terug. Niet voor niets, zo zegt zij zelf: “Australië heeft een relaxte koffiecultuur, geen poespas, niets is ook te gek. Dat wilden we terug laten komen in Koffie Speciaal. Het warme hart van t land, dat is de warmte die wij onze gasten meegeven.”

Koffie Speciaal is op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Comments

comments

DELEN

4 REACTIES

  1. Heel leuk ik ga dikwijls in Barneveld koffie drinken.Nu kan het dus ook hier.Veel succes gewenst!

Comments are closed.