KATWIJK – Het lentegevoel hangt in de lucht en in de kas van Indoorvolkstuin laat zich dat ook al zien. Het groeit er al als kool. Waar je als volkstuinder buiten waarschijnlijk nog moet beginnen wordt er bij Indoorvolkstuin al volop geoogst.

Indoorvolkstuin is je hobby jaarrond uitoefenen in een heerlijk klimaat. Niet afhankelijk zijn van het weer. Doordat het weer geen invloed heeft kun je ook een groter variëteit aan gewassen telen. Van de oerhollandse bloemkool tot aan exoten zoals meloenen, diverse pepers, kiwi’s. Het seizoen begint al vroeg en de productie is ook groter. Je hebt dus ook een veel kleiner tuintje nodig dan wanneer je buiten tuiniert. Dit brengt ook minder werk met zich mee. Ieder tuintje heeft een eigen watertappunt. Geen gesleep met emmers water. Aan zo’n tappunt kan een slang of beregeningssysteem aangesloten worden.

Het uitgangspunt bij Indoorvolkstuin is telen op de biologische wijze. Géén gebruik van chemische gewasbescherming en géén gebruik van chemische meststoffen. De bestrijding van insecten gebeurt met natuurlijke vijanden. Deze worden in de groeiperiode tweewekelijks uitgezet.

Geïnteresseerd of vindt u het gewoon leuk om eens te komen kijken? Zaterdag 1 april van 10:00 uur tot 16:00 bent u van harte welkom. Voor de kinderen is er een knutseltafel en is er een schaap met lammetjes. Op het terras in de kas is er de mogelijkheid om even te ontspannen met een sapje, koffie of thee van verse munt.

Comments

comments

DELEN