Zaterdag 5 maart organiseert de gemeente in samenwerking met het archeologisch onderzoeksbureau een open dag op de archeologische opgravingen in Klei-Oost-Zuid.

De open dag, die duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur, is toegankelijk en interessant voor jong en oud. Voor kinderen zijn er activiteiten, er zullen vondsten uitgestald zijn en het is mogelijk om met een archeoloog een wandeling te doen langs de opgraafpunten.

Op het terrein naast de nieuwbouw van FixFisch aan de Trappenberglaan is tijdens vooronderzoek bewoningssporen aangetroffen. Dat gebeurde op de top van een oud duin. Bovenop het duin zijn sporen van een erf of nederzetting gevonden met verschillende bijgebouwen. In de lagere delen van het oude duin zijn ploegsporen en een waterput aangetroffen. De lagere delen werden waarschijnlijk gebruikt om voedsel te verbouwen en een zoetwatervoorziening te hebben. Op basis van het gevonden aardewerk wordt de nederzetting gedateerd op late IJzertijd tot vroeg inheems Romeins. Complete nederzettingen uit deze tijd zijn schaars. De wetenschappelijke waarde van deze vindplaats is hoog.

Vorig artikelSamen beslissen over kankertherapie moet beter
Volgend artikelDe Lokalen zien elektrische oplaad(knel)punten