Afgelopen zaterdag was het aan Madjoe 1 om weer twee punten binnen te slepen in de 4e zaalwedstrijd van het seizoen. Ditmaal was het een uitwedstrijd tegen Gemini in Gouda. Gemini heeft in de zaal een aantal punten laten liggen door met grote cijfers te verliezen.

Met deze gedachten in het achterhoofd wist Madjoe: hier valt wat te halen. De wedstrijd ging van start om 16.10 uur met Merryn van Velzen, Jasper de Koning, Maurits Vink, Matthijs van Putten, Marjolein Pronk, Rosanne van den Oever, Jeanine Sloos en Nienke Hermans in de basis.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Gemini niet van plan was zich de kaas van het brood te laten eten. Madjoe werd met beide benen op de grond gezet. In de eerste helft werd er weinig gescoord, wat resulteerde in een ruststand van 4-3 in het voordeel van Gemini.

Na het praatje in de rust wist Madjoe wat er moest gebeuren: focus en scherpte terug vinden en dit ook behouden. Zo gingen zij de tweede helft van start. Leanne de Mooij was inmiddels in de ploeg gebracht voor de geblesseerd geraakte Jeanine Sloos. De stand ging langzamerhand gelijk op, mede dankzij tig aantal vrije ballen en strafworpen voor beide partijen. Het lukte onze oranjehemden helaas niet om de focus voor de volle 100% terug te halen. Te veel overtredingen en slordigheden waren het gevolg. Coach Jordy Lepelaar besloot Roelof Hogewoning in te brengen voor Matthijs van Putten om voor verfrissing te zorgen in het spel. Helaas bleven beide partijen gelijk opgaan in score en werden het aantal overtredingen er niet minder op. Na bijna 25 minuten gespeeld te hebben inde tweede helft, telde het scorebord 11-11. Nu was het aan Madjoe de taak echt geen punten meer door te laten en er het liefst nog wel één (of meer)te scoren. Tevergeefs, Gemini schoot in de laatste paar minuten de 12-11 raak en met deze score werd de wedstrijd beëindigd.

Een goede leer voor onze spelers om gedurende de hele wedstrijd de focus vast te houden en de juiste kansen te pakken. Dit zal ons eerste volgende week in de uitwedstrijd tegen Reeuwijk in elk geval laten zien. Deze punten zullen ze niet aan hun neus voorbij laten gaan!

Gemini – Madjoe: 12-11 (4-3) doelpunten: Jasper de Koning (6), Maurits Vink (2), Leanne de Mooij (2), Rosanne van den Oever (1)

Comments

comments

DELEN