De mogelijke komst van 64 arbeidsmigranten op bedrijvencentrum Katwijkerbroek is nog lang niet zeker ook al voldoet Homeflex aan de vergunningsaanvraag om deze migranten te huisvesten.

Aan de leefbaarheid en verkeersveiligheid op het terrein mankeert nog het een en ander. Ook de mogelijke overlast van de arbeidsmigranten baarde sommige politieke partijen zorgen. Bij overlast zou de mogelijkheid er moeten zijn om de vergunning in te trekken.

Een beheerder die voor 20 uur is aangesteld vond men aan de krappe kant, uitbreiding van uren moet bespreekbaar zijn. De VVD miste in de hele discussie ook andere locaties want volgens hen krijgt de Molenwijk al het nodige voor de kiezen.

Wethouder van der Spijk zegde toe dat de verlichting binnenkort zal worden aangepakt door middel van nieuwe LED verlichting. Ook naar de verkeersveiligheid zal worden gekeken en zo nodig aangepakt. Ook zal de klankbordgroep een rol moeten blijven spelen ook nadat men er al is gehuisvest. Een definitief besluit omtrent de komst van 64 arbeidsmigranten valt in één van de komende Raadsvergaderingen.