Het programma van Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn, op Koningsdag 2016.

07:00 uur Blikken rijden, vanaf de Roskam zal er een route gereden worden om de mensenvan Katwijk binnen feestelijk te laten ontwaken.
Verzamelen vanaf 7 uur, start fietsen 7:15 uur. Voorafgaand aan het blikken rijden zijn er diverse prijzen te verdelen onder de meeste, langste of grootste blikken die achter de versierde fietsen hangen.

09:45 uur Optreden Harmonie Katwijk Zingen van het Wilhelmus.

10:00 uur In De Roskam kunt u op de televisie’s kijken naar het bezoek van de Koninklijke familie. U hoeft dus niets te missen…

10:00 uur Opening van het terras van De Roskam
Voor koffie en oranjegebak, een frisje of een biertje en ook snackbar De Relus zal aanwezig zijn voor de lekkere trek.

10:00 uur Mastklimmen op de Turfmarkt
“Wie haalt de prijzen uit de mast, klim naar boven en sla je slag”.

10:00 uur Inleveren kleurplaat uit het programmaboekje (klik hier voor de kleurplaat)
Tot 12:00 uur kan de kleurplaat uit dit programmaboekje ingeleverd worden bij de kraam van de wedstrijdleiding. De kleurplaten zullen opgehangen worden zodat iedereen ervan kan genieten. Om 12:00 uur zal een jury de mooiste kleurplaten uitzoeken die in aanmerking komen voor een leuke prijs. De prijsuitreiking is om 13:30 uur op het podium. ( De kinderen dienen aanwezig te zijn om hun prijs in ontvagst te nemen, anders gaat de prijs naar een ander).

10:00 uur Start van het spellencircuit (klik hier voor de spellenkaart)
voor de jeugd in drie leeftijds- categorieën, te weten: tot 4 jaar, 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Neem de spellenkaart mee die je op school hebt gekregen, knip hem uit dit programmaboekje of print hem van de site van de OV, en doe mee met alle spellen.
Heb je alle spellen gedaan, lever dan je spellenkaart in bij de wedstrijdleiding bij De Roskam.
Bij het inleveren van de kaart krijgen de kinderen iets te drinken, een zakje chips en een button ter herinnering aan deze Koningsdag.
Er zijn voor alle leeftijdscategorieën 3 mooie prijzen te winnen.

10:00 uur Oranjemarkt op De Rijnstraat
Op een steenworp afstand van de Turfmarkt vind u dit jaar een nieuw evenement op Koningsdag de “Oranjemarkt”
Gezellig gekleurde kramen versieren de Rijnstraat tussen de Roskam en de Open Hof met verschillende verkoopwaren.
De diversiteit op de Oranjemarkt zal voor een ieder wat te bieden hebben, komt u gerust een kijkje nemen!

10:00 uur Skelterrace achter De Roskam
Voor de skelterrace dient te worden ingeschreven bij de wedstrijdleiding. Bij deze race zijn 3 mooie prijzen te winnen.

11:00 uur Springkussens in de Rijnstraat en op Van Egmondstraat Er zullen een aantal Mega luchtkussens worden opgesteld in de Rijnstraat en de van Egmondstraat.
Op de Turfmarkt staat een springkussen waar de kleintjes lekker in kunnen jumpen en een draaimolen. Voor de allerkleinsten is een speelplein ingericht op de Turfmarkt.
De springkussens blijven staan tot 18:00 uur.

11:00 uur Einde van het optreden van Harmonie Katwijk

11:30 uur Penaltyschieten achter de Roskam
Voor het penaltyschieten dient te worden ingeschreven bij de wedstrijdleiding. Bij het penaltyschieten zijn ook 3 mooie prijzen te winnen.

12:15 uur Einde van de kinderspelen en inleveren van de spelkaarten Bij het inleveren van de spelkaart krijgen de kinderen iets te drinken, een zakje chips en een button ter herinnering aan deze Koningsdag. De traktatie is mede mogelijk gemaakt door Jumbo Overgaag.

12:15 / 13:30 uur Jongleerworkshop
Een kennismaking, voor jong en oud, met jongleren. De kennismaking bestaat uit één of meerdere korte optredens van voormalig Nederlands kampioen “Ringen freestyle”.
Gevolgd door een workshop waarbij de deelnemers, jong en ook oud(ers) zelf uitleg krijgen wat jongleren inhoudt en hier zelf mee aan de slag mogen. Een jongleer workshop is leuk.
Want een jongleerworkshop is voor iedereen geschikt. Het belangrijkste onderdeel van de workshop is het hebben van veel plezier. Het blijkt dat iedereen kan jongleren, sommige wat schokkend, anderen meer vloeiend. De één pikt het zo op, de ander doet er iets langer over.

Turfpop 2016
Gezien het succes van voorgaande jaren, op deze Koningsdag de 9e editie van Turfpop, met wederom een gezellig programma waarbij aan de hele familie is gedacht.
Terwijl de kinderen meedoen met straattekenen of spelen op de springkussens, kunnen de ouderen genieten van een concert op de Turfmarkt.

14:00 uur Optreden van INTENSIVE COVER tot 16:00 uur 16:30 uur Optreden van NXT LEVEL tot 19:00 uur