Het activiteitenprogramma van de Oranjevereniging Rijnsburg op Koningsdag 2016.

07.30 uur: Luilakken route door het dorp om mensen wakker te maken.
Iedereen mag het horen, Rijnsburg viert FEEST!
Tussen 07.15 en 07.30 uur kunnen kinderen zich melden op het Burg. Koomansplein. Zorg dat je met de fiets komt en zorg dat je iets dat herrie maakt, stevig aan je fiets vast maakt. Blikjes, toeters en bellen zijn goedgekeurd! Omdat je zo vroeg moet op staan, staat er een ontbijt klaar voor als je terug komt van de rondtocht door het dorp.

08.00 uur: Alle vlaggen uit!

08.00 – 12.30 uur: Vrijmarkt voor jong en oud in het centrum van Rijnsburg. Deelname is gratis. Het huren van een marktkraam is mogelijk, de kosten hiervoor bedragen €15,-. Voor reserveringen kunt u na 19.00 uur bellen met dhr. W. Heemskerk: tel. 4022730.

v.a. 09.00 uur: Ballonnenwedstrijd op het Burg. Koomansplein.
Haal hier je ballon op vóór het begin van de aubade. (Zolang de voorraad strekt!) Na de aubade worden de ballonnen gezamenlijk losgelaten. Voor de drie ballonnen die de meeste kilometers afleggen is er een leuke prijs. Neem het ingevulde kaartje, wat aan de ballon moet hangen mee; dit kaartje is op de scholen uitgedeeld.

09.30 uur: Aubade op het Burg. Koomansplein m.m.v. de Flora Brass o.l.v. Joop van Dijk. Na de aubade worden de ballonnen opgelaten.

10.00 – 13.00 uur: Koffiecorner in de Voorhof. Dit is dé plek voor een lekker bakje koffie met gebak en/of een aangeklede borrel.

10.00 uur: Koffiedrinken in de Vlietstede m.m.v. de Flora Brass. Toegankelijk voor inwoners van het verzorgingstehuis en de bewoners van de aanleunwoningen.

11.00 – 12.00 uur: Uitreiking van de versnapering aan de schoolgaande kinderen tegen inlevering van een Oranje bon (deze is uitgedeeld op de scholen). De locatie van het ophalen is in de Kerkstraat vlakbij het Oranje Honk.

11.00 – 19.00 uur: Diverse opblaasspellen op het Burg. Koomansplein en het plein van de Wilhelminaschool. Er is iets voor de grote kinderen en iets voor de kleine kinderen. Dit mag je niet missen!!

13.00 – 19.00 uur: Feest op het plein op het Burg. Koomansplein.
Liveoptredens met verschillende artiesten.

13.30 – 14.00 uur: Start gezinsfietstocht vanaf de achterzijde van de Burgt. Inschrijfgeld € 1,= p.p. Op vertoon van uw OV ledenpas, hoeft u geen inschrijfgeld te betalen.

19.30 uur: Samenzangavond in de Gereformeerde Kerk (vrijg.) aan de Katwijkerweg. Organist Johan Haasnoot zal een mooi programma neerzetten, waarbij veel samenzang op het programma zal staan. Mannenzangroep Jeruël o.l.v. M. Verhoef, zal enkele liederen voor u zingen. De kerk is open vanaf 18.45 uur. De entree van deze avond is gratis, maar na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Na de samenzangavond is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken.

21.00 uur: Lampionoptocht. De start is achter de Burgt en de Jong Flora Band zal ons muzikaal begeleiden.