Popkoor Pop4Shore! kan zeer voldaan terugkijken op een geslaagde derde editie van Pop4Shore! presents X-mas with friends.

Zaterdag 17 december traden maar liefst 13 koren uit de wijde omgeving op met hun allermooiste kerstsongs op de setlist. De locatie van dit korenfestival in kerstsfeer was wederom de Vredeskerk vanwege de prachtige akoestiek en de ligging midden in het centrum van Katwijk aan Zee.

Repertoire
Het repertoire varieerde van swingend tot ontroerend, van Driving home for Christmas tot Silverbells en van Joyfull Joyfull tot Being alone at Christmas. Iedereen in de Vredeskerk raakte volledig in kerstsfeer door de mooie gospels, prachtige a capella, ontroerende kinderstemmen en swingende popmuziek. Onder luid applaus van een volgestroomde Vredeskerk sloot PopShore! zelf het festival aan het eind van de middag af.

Voedselbank
Aan alle deelnemende koren was gevraagd om levensmiddelen mee te nemen en te doneren aan de Voedselbank in Katwijk. Deze actie is meer dan goed geslaagd. Maar liefst 30 kratten vol levensmiddelen konden aan het einde van de dag overhandigd worden aan de Voedselbank. Zo werd de warmte van kerst gedeeld met anderen voor wie een feestelijke kerst niet zo vanzelfsprekend is.

Vrouwenvereniging
Bovendien schonk de Vrouwenvereniging van de Vredeskerk nog een mooi bedrag aan Kinderen van de Voedselbank. De helft van de opbrengst van de kerstmarkt waar zij prachtige kerststukken verkochten, ging naar dit project.

Foto: Pop4Shore!