Iedereen die van barokmuziek houdt en nieuwsgierig is naar de verhalen achter de Matthäus, is van harte welkom op de Muziekschool. Docent Kees Hoek neemt u in vier avonden mee terug in de tijd.

Op bevlogen wijze vertelt hij over de periode waarin het is geschreven, de ontstaansgeschiedenis, de opbouw van de muziekstukken en de instrumenten. Een mooie kans u te verdiepen in dit meesterwerk.

De korte cursus is er voor iedereen met liefde voor barokmuziek. Voor iedereen die wel eens aan een uitvoering heeft meegewerkt als koorzanger of als musicus. U hoeft geen muzikale voorkennis te hebben of het notenschrift te kunnen lezen.
Aan de hand van luistervoorbeelden licht docent Kees Hoek de muzikale vorm en inhoud toe. Muziek staat zelden op zichzelf, zeker niet in de tijd van Bach. Daarom komen de ontstaansgeschiedenis van het werk en de wereld waarin de componist leefde, ook aan bod.

Kees Hoek heeft deze korte cursus zelf samengesteld. Hij heeft als blokfluitist en fagottist aan tientallen uitvoeringen van de Matthäus Passion meegewerkt. Bovendien heeft hij een schat aan kennis over de muzikale context van dit werk, over het leven van Johann Sebastiaan Bach en de instrumenten uit die tijd. Hij deelt zijn kennis op bevlogen wijze met u!

Vier bijeenkomsten op dinsdag 1, 8, 15 en 29 maart van 20.00 – 21.00 uur.
Locatie: Muziekschool, Zeeweg 123, Katwijk.
Aanmelden kan via http://inschrijven.muziekschoolkatwijk.nl.

Vorig artikelWerken naar de toekomst
Volgend artikelWorkshop bloemschikken