Van 12 t/m 26 september kunt u kunst van hedendaagse Katwijkse kunstenaars komen bekijken in de Burgt in Rijnsburg. Katwijk was niet alleen rond 1900 een inspiratiebron voor vele kunstenaars, ook hedendaagse

kunstenaars wonen en werken er en maken de mooiste kunstwerken. Figuratieve en abstracte kunst gaan hand in hand in deze expositie.

Het is een groot genoegen om de Katwijkse kunstenaars die destijds hun werk in Siegen (50 jaar Stedenband Katwijk- Siegen) hebben geëxposeerd opnieuw bij elkaar te brengen. U treft uiteenlopende kunst aan rond diverse thema’s. Er is ruimtelijk werk van Joop van Egmond, Gerard Brouwer en Josine Vingerling. Riet Rosier en Niek van der Plas exposeren hun schilderingen terwijl Dick Hogewoning het geheel completeert met zijn foto’s.

Dit culturele programma vertelt het verhaal van Katwijk als kunstenaarsdorp. Tal van activiteiten worden georganiseerd om bezoekers en bewoners te betrekken bij dit bijzondere erfgoed. Deze expositie mag u niet missen! Van maandag t/m zaterdag van 09.00-19.00 uur bent u van harte welkom in de Burgt, Burgemeester Koomansplein 1, Rijnsburg. Kijk voor het volledige programma ook op www.kunstinkatwijk.nl.

Comments

comments

DELEN