FOTOPR

KATWIJK – In de expositieruimte van Baalbergen Katwijk zijn momenteel schilderijen en objecten te zien van de bekende Katwijkse kunstenaars Jan Noordhuis en Dick Hogewoning.

Hun werken mogen normaal gesproken natuurlijk niet aangeraakt worden. Afgelopen zaterdag werd hierop een uitzondering gemaakt voor een groep blinde en slechtziende bezoekers. Speciaal voor hen was een rondleiding georganiseerd waarbij vooral de structuurschilderijen van Dick Hogewoning uitgebreid betast mochten worden.
De schilder zelf lichtte toe waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij zand, lijm en verf combineert op doek. De deelnemers aan de rondleiding konden ter plaatse zelf ook experimenteren met deze technieken.

De deelnemers aan de rondleiding toonden zich na afloop positief over de rondleiding en de enthousiaste begeleiding door Dick Hogewoning. De verwachting is dat dit soort rondleidingen voortaan driemaal per jaar georganiseerd zullen worden door Baalbergen.

Het werk van Jan Noordhuis en Dick Hogewoning is nog tot en met 22 april te bewonderen bij Baalbergen Katwijk. De winkel is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Comments

comments

DELEN