FOTODunaAtelier / Gerard Brouwer

KATWIJK – De kunstenaar Gerard Brouwer is overleden. Hij genoot bekendheid in Katwijk door zijn veelomvattende oeuvre, waaronder de geliefde Schaatsers bij de Roskam en verschillende beeldhouwwerken aan de boulevard.

Gerard Brouwer overleed maandag na een korte, slopende ziekte. Hij is 65 jaar geworden.

Haringeters
Gerard Brouwer woonde en werkte in Katwijk. In zijn atelier schiep hij bronzen beelden die door heel Nederland in de openbare ruimte te zien waren. Zo ook bij de Roskam en op de boulevard in Katwijk. Ook maakte hij kleinere beelden, die gretig aftrek in het buitenland vonden. Hij was druk bezig om een nieuw werk, ‘Haringeters’, op de boulevard geplaatst te krijgen. Het typisch Katwijkse beeld kon direct op veel bijval rekenen.

Gemeentelijke erepenning
In november vorig jaar ontving Brouwer een gemeentelijke erepenning uit handen van wethouder Jaco Knape, vanwege ruim 40 jaar onderscheidend beeldend kunstenaarschap. In het DunaAtelier is momenteel een expositie van zijn werk te zien, die eerder wegens succes verlengd werd tot 5 maart.

Comments

comments

DELEN

4 REACTIES

  1. Met verbijstering hoorde ik vanmorgen van t overlijden van Gerard . Ik wens zijn vrouw en kinderen met dit grote verlies Jaap hartman

  2. Ingrid dreef voormalige buurvrouw op de Castor 65 Ik wilde jullie condoleren met het overlijden van Gerard Brouwer . Ik was geschrokken ten eerste van te horen dat hij , een zo aktieve man, zo een ziekte als ASL moest krijgen. En dat hij dan voor mij voorstelling zo snel eer aan overleden is.! Ik ken de familie nu al zo een 38 jaar. Eerst in de flat als buren en toen wij een huis kochten in de castor zijn wij toen ook nog buren geworden. Lieve mevr. Brouwer ik weet wat u nu door maakt want mijn man is nu ook al 5 jaar geleden overleden. En daarom wens ik u heel veel kracht toe in deze zo moeilijke tijd toe. Ingrid dreef

  3. Heel erg geschokt en verdrietig omdat Gerard Brouwer zo snel is overleden. Wij hadden gehoopt dat hij het nog mee zou maken dat zijn bijzonder mooie beeld van de Haringeters op de Katwijkse Boulevard zal komen.
    Wij willen zijn vrouw en familie heel veel sterkte toewensen met het grote verlies van zo’n bijzondere man.
    Dick en Joke den Haas

Comments are closed.