De eerste dagen van de schildersweek werden de kunstenaars geplaagd door wind en regen. Gelukkig brak de zon na anderhalve dag door en gaf de onstuimige zee met prachtige wolkenluchten genoeg stof voor schilderijen. Het resultaat van een week en plein air (in de buitenlucht) schilderen is vanaf vrijdag te bewonderen in het DunaAtelier aan de Boulevard hoek Voorstraat.

De Duitse kunstenares Corinna Weiner schilderde een groot doek met de veranderende weersomstandigheden. De Nederlander Theo de Feyter tekende en schilderde een serie werken over de zee in pastel en gouache. Zowel hij als Wendelien Schönfeld zochten bescherming tegen regen en wind bij de nieuwe post van de reddingbrigade. Bram Stoof vond een plekje in de luwte in de duinen langs het pad naar Noordwijk.

De Française Claire Bianchi liet haar blik op Katwijk Binnen vallen en schilderde een paar expressieve werken in brede penseelstreek rond het gebied van de Roskam. Gineke Zikken ging wat verder de dorpen in en vond achter Rijnsburg een goede plek om vooral met haar paletmes op het canvas te werken.

De editie 2016 van “Schilderen aan zee” heeft weer zeer divers werk opgeleverd.

De een schildert in heldere kleuren met brede of heftige penseelstreek. Anderen daarentegen zoeken het meer in sfeer en toon. Daartussen zijn allerlei gradaties te vinden.

Bezichtigen

De vijftien deelnemende kunstenaars aan “Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee” hebben tijdens de week vele schilderijen gemaakt. Belangstellenden kunnen deze werken van 8 juli tot en met 18 september dagelijks tussen 14 uur en 17 gratis bezichtigen in Het DunaAtelier aan de Boulevard, hoek Voorstraat. Bij mooi weer ook van 19 tot 21 uur ‘s avonds.

Comments

comments

DELEN