FOTOPR

KATWIJK – De 17e editie van de Kunstroute heeft vorige week een kleine duizend leerlingen van de Katwijkse basisscholen langs allerlei beeldende kunst en creatieve workshops geleid. Deze route, georganiseerd door de Schoolkunstcommissie Katwijk, wordt jaarlijks voor alle Katwijkse leerlingen uit groep 7 georganiseerd.

Dit jaar waren er voor het eerst routes door de vier verschillende kernen. Iedere groep liep een wandeling, met daarin 3 locaties waar ze een culturele workshop kregen, door Rijnsburg, Valkenburg, Katwijk aan den Rijn of Katwijk aan Zee.

Door de verschillende workshops maken de leerlingen kennis met verschillende vormen van kunst en cultuur. Zo ontmoeten zij een kinderboekenschrijver, bezoeken ze musea en gaan tekenen. Maar ook zaken als dans, theater en muziek zijn vertegenwoordigd. Door zoveel mogelijk samen te werken met lokale verenigingen kunnen kinderen die geïnteresseerd zijn makkelijk bij de betreffende club terecht voor proeflessen.

Voor volgend jaar staat er ook gewoon weer een Kunstroute gepland. Traditiegetrouw op de eerste donderdag en vrijdag van juni. Dat is dan dus 7 en 8 juni 2018.

Comments

comments

DELEN