Ook dit jaar wordt, door de leerlingen van groep 7 van de basisscholen, ‘de Kunstroute’ weer gelopen. Traditioneel zullen op de eerste donderdag en vrijdag van juni (2 en 3 juni), ruim 750 leerlingen deze culturele route door Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg wandelen. Deze culturele route is vijftien jaar geleden speciaal ontwikkeld voor leerlingen van groep 7. Ze leren op een creatieve manier (anders) kijken naar kunst en cultuur in de omgeving.

Alle groepen beginnen op een andere locatie en lopen zo hun eigen route. Bij de verschillende kunstwerken onderweg zijn vragen gemaakt die de kinderen moeten beantwoorden. Tijdens de wandeling volgen de kinderen ook drie creatieve, culturele en educatieve workshops.
De workshops worden onder andere gegeven door toneelvereniging Mimiek’s Theater, UNI, het Katwijks Museum, Gymvereniging DWS, de Floraband, Harmonie Katwijk en Genootschap Oud Rijnsburg.

De kunstroute wordt georganiseerd door de schoolkunstcommissie, welke bestaat uit vertegenwoordigers van scholen, culturele instellingen en de gemeente Katwijk. Deze breed samengestelde commissie heeft als doelstelling om gezamenlijk een gevarieerd cultureel aanbod (diverse kunstuitingen door professionele en vrije tijdskunstenaars) te ontwikkelen en te implementeren op de basisscholen.