In december won Kustwerk Katwijk de Falco Award Beste Openbare Ruimte. Maanden later, vrijdag 8 juli, volgde de kroning. Namelijk de plaatsing van de award, een aandenken aan deze bijzondere prestatie.

De gemeente mag in haar nopjes zijn met het Kustwerk nu het verkozen is tot ‘De beste openbare ruimte van Nederland’. Met de plaatsing van de award is de prijs ook te zien voor publiek.

Wethouder Krijn van der Spijk: ‘De nieuwe, fraai ingerichte kuststrook is inmiddels volop in gebruik bij inwoners van Katwijk en toeristen. In combinatie met de ondergrondse parkeergarage geeft dit een geweldige stimulans aan de lokale economie.’

Naast de plaatsing van de award kregen de aanwezigen een rondleiding door het gebied. Het verhaal over de totstandkoming van Kustwerk Katwijk werd verteld. Het Kustwerk zorgt niet alleen voor extra bescherming tegen het water, ook heeft de openbare ruimte een flinke impuls gekregen én werd een parkeergarage achter de dijk-in-duin aangelegd met ruim 600 plekken. Hierdoor kunnen auto’s uit het zicht parkeren.

Hans Pluckel van het Hoogheemraadschap van Rijnland: ‘Dankzij een uitstekende samenwerking met de inwoners van Katwijk én tussen de gemeente, het hoogheemraadschap en de provincie Zuid-Holland is het gelukt de gezinsbadplaats veilig en mooi te maken, met zo laag mogelijke duinen en een wandelpad boven het ondergronds parkeren.’

Eerdere winnaars van de award zijn onder meer Erasmuspark Rotterdam, het Wilhelminaplein in Leeuwarden en het Sonsbeekpark te Arnhem.

Comments

comments

DELEN