Laatste feestavond in het Tripodia

Aanstaande vrijdag staat het Tripodia van Katwijk weer op zijn kop. Traditiegetrouw wordt daar voor de 41ste en tevens de laatste keer door Stichting ‘De Vlegels’ een feest georganiseerd.

Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, woonachtig in de Duin en Bollenstreek, krijgen de avond van hun leven. De toegang is gratis en er treden een groot aantal artiesten op.

Al jaar en dag organiseren De Vlegels een groot festijn voor hun bijzondere doelgroep. Door de dreigende sluiting van het Tripodia, het niet kunnen vinden van een goede alternatieve locatie en het teruglopen van het aantal vrijwilligers heeft het bestuur en de achterban van Stichting De Vlegels Vrienden van het G-feest besloten om het roer om te gooien en nog éénmaal een groots afscheidsfeest in het Tripodia te geven waarna men zich gaat richten op kleinschalige projecten ten behoeve van hun bijzondere doelgroep. Hoe die projecten eruit gaan zien wordt in de loop van 2016 bekend gemaakt.

Een feest is geen feest als hun vaste entertainers er niet bij zijn geweest. De Vlegels worden ook dit jaar weer bijgestaan door DJ Arie van Rooijen en geluidstechnicus Ed van Dongen. Oude nummers, klassiekers, pop of Nederlandstalig daar draait DJ Arie zijn hand niet voor om. Verzoeknummers worden door deze, in Katwijk en omstreken, bekende DJ graag gedraaid. Daarnaast neemt DJ Arie net als vorig jaar een aantal lokale artiesten met hem mee waaronder Lorenzo van den Berg. Zij zullen hun muzikale kwaliteiten tijdens deze feestavond ten gehore gaan brengen. Clown Noni verzorgt samen met Magic Dre een bijzondere goochelact en hij maakt de allermooiste balloncreaties die men mee naar huis mag nemen. De Leidse zanger Danny Plezier brengt liedjes ten gehore van bekende nationale en internationale sterren. Uiteraard mag één ieder die dat wil weer live meezingen met deze gezellige entertainer. Met zanger Arie Nijgh, bekend van de band Los Zand, gaat het feest pas echt los in het Tripodia. Hij neemt het publiek op geheel eigen wijze mee op zijn muzikale reis. Dus dit belooft wat! Ook Jessica is weer van de partij met haar Nederlands talige repertoire.

Al jaar en dag worden de bezoekers getrakteerd op de nodige zoete versnaperingen en hartige hapjes. Ook dit jaar zal het de bezoeker niet ontbreken aan het lekkere zout en zoet. De avond wordt afgesloten met een pakjesparade. Iedereen gaat naar huis met een paar cadeautjes en plantjes. Het vervoer wordt ook dit jaar weer verzorgd door Taxi Brouwer. Vanwege overweldigende belangstelling kan er niet meer aangemeld worden voor gratis vervoer maar men kan zich wel nog aanmelden voor gratis entree van deze feestavond. Aangemelde bezoekers zijn welkom op het feest. Cultureel Centrum Tripodia is te vinden aan het Hoornesplein 155 te Katwijk. De avond begint om 18.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Voor informatie kan men bellen naar Wim Guijt en/of Martina Krijgsman-Schut bereikbaar via 0717503780 en/of je kunt mailen naar martinaschut474@hotmail.com.