KATWIJK – Was de Kippenloop met 6.000 aanmeldingen op 21 februari al volgeboekt, voor de Kuikenloop zijn nog enkele startbewijzen beschikbaar.

Voor de Kuikenloop is geen inschrijfgeld verschuldigd, er wordt echter van de kinderen wel verwacht dat zij hun sportieve prestatie laten sponsoren. Tijdens de wandeltocht krijgen de kinderen gratis allerlei lekkers: drinken, een krentenbol, fruit en een lekker ijsje.

De Kuikenloop is een sponsorwandeltocht van 5 km ten bate van Stichting KIKA. Voor veel kinderen is het heel gewoon dat ze gezond opstaan, naar school kunnen gaan en kunnen sporten, maar kinderen met kanker kunnen dat vaak niet. Geld voor onderzoek is heel belangrijk. De ziekte is bij kinderen vaak goed te behandelen. Zo’n 90 tot 95 procent van hen geneest.

De opbrengst van de Kuikenloop was vorig jaar 130.000 euro. Natuurlijk hoopt Stichting Katwijk Wandelmarathon, de organisator van de Kuikenloop, ook dit jaar weer veel kinderen aan de start te mogen begroeten. En dat er opnieuw een mooi bedrag voor Stichting KIKA bij elkaar gewandeld wordt.

Startbewijzen zijn verkrijgbaar bij:
Running Center Katwijk, Princedwarsstraat 2 a
VVV Katwijk, Kon. Wilhelminastraat 9
Zorg en Zekerheid Katwijk, Dwarsstraat 19

Comments

comments

DELEN