Een spontane actie van een van de nieuwste Ladies van de Ladies’Cirlcle bezorgde op 28 januari de ouders die in het Ronald McDonaldhuis in Leiden verblijven een middag lang een heerlijke afleiding.

Ladies’Circle aan Zee verzorgde een zeer uitgebreide High Tea. Daarnaast werd er geknutseld met broertjes en zusjes. Ook de zieke kinderen die in staat waren om naar de ‘Daktuin’ konden komen konden meedoen.

Zorgen om je kindje
Initiatiefneemster Inez Woudstra heeft, toen haar eigen zoontje ziek was, zelf een tijdje in het Ronald McDonaldhuis door moeten brengen. Zij wist daarom hoe fijn het is om even iets anders aan je hoofd te hebben dan de zorgen om je kindje. Zij stelde de andere dames voor om te koken voor de ouders in het huis in Leiden. Dat werd uiteindelijk een High Tea.

taarten, quiches en snacks
De dames van de Circle maakten taarten, quiches en andere kleine snacks en zoetigheden. Ook werden er hapjes gesponsord door bedrijven uit Noordwijk (Banketbakker Alexander van der Holst en het Lunchhuis Ons Thuis) en Leiden (Roos – Taste & Smile en Anne & Max). Het resultaat was een heerlijk gevulde tafel met lekkernijen in de verschillende huiskamers. De aanwezige ladies gingen met de kinderen creatief aan de slag: er werden prachtige mokken geschilderd – zodat de ouders even tijd hadden om met elkaar bij te praten.

Hartverwarmende reacties
De Ladies’Circle kijkt terug op een geslaagd evenement. Inez: “De reacties van de ouders waren hartverwarmend en daar doen we het voor. Ik weet uit ervaring hoe naar en stressvol zo’n periode is, een middagje ontspannen kan dan precies zijn wat je nodig hebt. We zijn blij dat we de kans hebben gekregen om dit te mogen verzorgen.”

Inzetten voor goede doelen
Ladies’Circle aan Zee is een serviceclub van zo’n vijftien eigentijdse dames uit Katwijk en omgeving, die zich op diverse manieren inzetten voor goede doelen. De Circle organiseert bijvoorbeeld ook de jaarlijkse Ladies Run Katwijk. Meer weten over Ladies’Circle aan Zee? Neem contact op met voorzitter Nancy van der Kwaak, (06) 227 140 63.

Foto: Ladies’Circle aan Zee

Comments

comments

DELEN