De LadiesRun Katwijk werd afgelopen zaterdag voor de 5e keer georganiseerd door serviceclub Ladies’Circle aan Zee. Dit jaar werd er gelopen voor de LINDA! Foundation. Voorzitter Nancy van der Kwaak kijkt tevreden terug. “Het weer dreigde eventjes roet in het eten te gooien, maar tijdens de wedstrijd waren de omstandigheden eigenlijk perfect: niet te warm en een beetje vochtig.” De renners konden kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 kilometer. Routes die door de vele bij het evenement betrokken vrijwilligers over de Boulevard en door de mooie Katwijkse duinen waren uitgezet. Nancy is dan ook dankbaar voor de inzet van de vrijwilligers “Zonder hen kunnen we dit evenement niet organiseren”.

Er deden zo’n 300 dames mee aan de lustrumeditie van de door Ladies’Circle Aan Zee georganiseerde hardloopwedstrijd. De door hen betaalde inschrijfgelden en opgehaalde sponsorbedragen, de vrijwillige extra donaties en natuurlijk de bijdragen van vele gulle lokale bedrijven waren bij elkaar opgeteld goed voor een prachtig bedrag van € 9.500!

Ook de bijdragen van sponsors zijn van groot belang voor het succes van het evenement.  Nancy: “We ontvingen ook dit jaar gelukkig weer veel mooie sponsorbijdragen. In geld, maar ook in natura. Hierdoor waren we in staat om niet alleen aan de top 3 een prijs uit te reiken, maar ook de nummers 4 en 5 in het zonnetje te zetten. Ook was er voor de laatst binnengekomen dames een aanmoedigingsprijs. Daarnaast vielen er diverse winnaars van de georganiseerde Facebookacties in de prijzen.” Net als voorgaande jaren stond er voor de loopsters bovendien weer een populaire goedgevulde goodiebag klaar.

Maar de grootste winnaar van het evenement was natuurlijk toch de LINDA.foundation. Helena van Hes, vertegenwoordiger van de foundation, nam de cheque van maar liefst € 9.500 in ontvangst. ‘Wij voelen ons vereerd dat al deze vrouwen zich met enthousiasme hebben ingezet voor onze stichting. Dat wordt nooit vanzelfsprekend, het is heel bijzonder dat we op deze manier zulke mooie bijdragen mogen ontvangen.’ Het door LadiesRun Katwijk bij elkaar gebrachte bedrag komt voor 100 % ten goede aan gezinnen in financiële nood.

Comments

comments

DELEN