LCKV Jeugdvakanties 95 jaar: Grootste Vossenjacht van Nederland

Dit jaar bestaat LCKV jeugdvakanties 95 jaar. Om dit te vieren organiseren zij, in samenwerking met het festival OPEN, de grootste vossenjacht van Nederland.

LCKV jeugdvakanties is een vrijwilligers organisatie die jeugdkampen organiseert voor kinderen tussen de 8-18 jaar in binnen- en buitenland. LCKV jeugdvakanties is traditiegetrouw een week primitief kamperen in de vrije natuur, volop actief bezig zijn, leuke en gekke spelletjes doen, zingen bij een kampvuur en relaxen in de zon. Jaarlijks gaan er zo’n zestienhonderd kinderen mee op kamp onder begeleiding van ruim 600 enthousiaste vrijwilligers. Hiermee is deze vereniging in haar soort de grootste in Nederland. En dat wordt gevierd met iedereen!

Een vossenjacht is een spel dat buiten wordt gespeeld waarbij het doel is om ‘vossen’ te vinden. Vossen zijn mensen in verkleedkleding die in een afgebakend gebied rondlopen, in dit geval de binnenstad van Leiden. Wie uiteindelijk de meeste vossen weet te vinden is de winnaar. Gedurende de hele dag zullen meerdere vrolijk verklede vossen door Leiden lopen, theatergezelschappen houden korte voorstellingen, er loopt een een kunstroute door de stad, de Haarlemmerstraat is omgetoverd als een kennis-straat georganiseerd door de studenten van ISS en daarnaast zijn alle winkels open.

Hoe doe je mee?
Om mee te doen met de grootste vossenjacht van Nederland hoef je enkel maar naar de Hartenbrugkerk te komen. Dit kan vanaf 12:00 uur (tot ongeveer 16:00).

Wanneer je je op zondagmiddag 27 september bij de hartenbrugkerk meldt, krijg je van ons een tasje met onder andere een portable radiootje zodat je alle aanwijzingen van Unity FM goed kan volgen. Ook krijg je van ons wat te eten en drinken en natuurlijk de stempelkaart waarmee je de vossen kan gaan zoeken.

‘De grootste vossenjacht van Nederland’, in Leiden vindt plaats op zondag 27 september 2015 en start om 12:00 uur bij de Hartebrugkerk op de Haarlemmerstraat in Leiden. Het evenement duurt van 12:00 tot 16:30, met aansluitend om 17:00 de prijsuitreiking.

Voor meer informatie kunt je altijd mailen naar vossenjachtlckv@gmail.com of naar de website vossenjacht.lckv.nl en leidenisopen.nl.