De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat de burger daar gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Voor een aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt Bibliotheek Katwijk de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier laagdrempelige bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever maakt u dit najaar kennis met werken met de digitale overheid.

Wat leert u?
U leert handige informatie te vinden en krijgt inzicht in hoe u iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld uw eigen gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. Verder leert u hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je deze DigiD kunt gebruiken. Ook is er aandacht voor wachtwoorden en veilig internetgedrag.
Met deze handige cursus kunt u zichzelf straks goed redden en beter uw weg vinden bij de overheid.

Voor wie, door wie en wanneer?
De cursus is voor alle inwoners van de gemeente Katwijk die al een beetje ervaring hebben met computers en internet. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur met kleine groepen van maximaal tien personen. Digisterker wordt gegeven op vier dinsdagochtenden in het najaar in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. De data zijn: 24 en 31 oktober, 7 en 14 november van 9.30 uur tot 11.30 uur.

De cursusleiding is in handen van twee, speciaal voor de Digisterker-cursus gecertificeerde, bibliotheekmedewerkers (Monique Kromhout en Vera van Duijn). Zij leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit maar u gaat ook zelf aan de slag met oefeningen. Bij de cursus hoort een werkboek waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen. Voor de cursus hoeft u geen examen te doen.

Bel voor meer informatie met Monique Kromhout, 071-4021983 (maandag t/m donderdag), óf Vera van Duijn, 071-4014819 (vrijdag).

Aanmelden
Deelname aan de cursus Digisterker kost € 15,- (inclusief werkboek en koffie). Meedoen? Aanmelden kunt u aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart.
De bibliotheek zorgt dat u digitaal bij kunt blijven, maak daar gebruik van.

 

Comments

comments

DELEN