LEIDEN – Donderdagavond neemt de gemeenteraad in Leiden een definitief besluit over de nieuwe sportaccommodaties, ook over een nieuwe schaatshal. Het voorstel over een 250 meter baan is waarschijnlijk niet meer dan een formaliteit. Maar de ijsverenigingen in de Leidse regio willen daar alsnog een 333 meter baan van maken. En om dat te realiseren hebben ze voor 1 oktober in totaal 3,2 miljoen euro nodig.

Met de lancering van de website 333m.nl is dinsdagavond een geldinzamelingsactie gestart. In totaal willen ze met de crowdfunding een bedrag van 1,4 miljoen euro binnenhalen. Daarvoor zijn verschillende acties gestart. Zo is er bijvoorbeeld een obligatielening, een donatie van zonnepanelen, een crowdfundingactie voor de verkoop van 6500 vierkante meter ijs en, na de zomer, een loterij.

Regiogemeenten
De resterende 1,8 miljoen moet komen van de omliggende regiogemeenten. De huidige gemeenteraden en betrokken sportwethouders zijn positief, maar dat is nu nog geen garantie omdat dat na de verkiezingen alles anders kan zijn.

2020
Als op 1 oktober de benodigde 3,2 miljoen euro is binnengehaald, dan kan eind dit jaar de opdracht worden gegeven voor de bouw van een 333 meter baan. Deze moet dan in het seizoen 2020 worden geopend.

Comments

comments

DELEN