Het mag dan nog fris zijn met af en toe zelfs een winterse bui, de lente is welzeker in aantocht. De Festina Lente Tuin aan de 1e Mientlaan maakt zich langzamerhand weer op voor de groei- en bloeiperiode.

Festina Lente Tuin is een kwekerij, bezoektuin en pluktuin en bestaat sinds 2001. Toen werden er enkel nog mooie tuinplanten gekweekt, maar in 2011 is de tuin verhuisd naarde 1e Mientlaan. Daar is naast de kwekerij ook genoeg ruimte voor een bezoektuin en een pluktuin.

Haast je langzaam
Festina Lente betekent ‘haast je langzaam’, en dat is precies wat planten doen. Ze worden niet opgejaagd om snel te groeien en bloeien, ze doen dat in hun eigen tempo. Als zij voelen dat het lente wordt, dan wordt het lente. Nu nog is de tuin in diepe rust, maar vanaf 4 maart gaat Festina Lente weer open voor het publiek.

Themadagen
Elke maand organiseert Festina Lente themadagen. Tijdens deze dagen is er bijzondere aandacht voor de planten van dat moment. Op zaterdagen is om 14.00 uur een rondleiding door de tuin en gedurende het seizoen zijn er op meerdere dagen demonstraties zaaien en stekken. Voor het volledige programma en een overzicht van de themadagen, kijk op www.festinalentetuin.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de rondleidingen en demonstraties.

Seizoensopening
Op 4 maart gaat het nieuwe seizoen van start en gaat Festina Lente weer open. Tijdens de winter hebben de medewerkers hard gewerkt; er zijn veel nieuwe plantensoorten in het assortiment opgenomen en de voorraad van ouwe getrouwen is weer aangevuld. Benieuwd? U bent van harte welkom tijdens het feestelijke openingsweekend.

Foto: Festina Lente Tuin