Je lui, ik ben maar een ienvoudig persoon van ienvoudig komaf, en ook iet arrug beletterd maer ben net as ieder ar groot eworde met een tul. Voor de buitenstaender beter bekend as de fopspeen. Over foppen uh sproken.

Er is op ut dorrup een praetje gaende en je snapt dat un garrend ook oogies hep. Dit verhael ik heb dus van horenzegge. Het is een skis uh beuren en ut is natuurlijk maar m’n aege mening, maer ik skouw je wear! Spoedzoekers. Neen, gien voetzoekers, maer spoedzoekers. Het woord zegt ut al, ut is ien en al ruifelen ruifelen. Er is een draekstien van een plan bekokstoofd. Oh ja? Wearachies. We benne allemael gefopt door de gemiente. Wattan? Een aege frisse kijk op de duinvallei.

Burgerparticipatie
Burgerparticipatie. Maer nou zal je t’hebben. Tis enkel met geld van de bewoners. Maer zoals ik ben begonne, k’heb van mn aiguh een tisje enkelt geld. De gemiente is dus nu met een plan an uh komme voor die prachtige duinvallei (van onze cente). Ik zeg ut maer rel, er mot plek komme voor een beet van die statushouders, voor ut gemak en ut begrip: ramptoeristuh. Nou dat snap ik van gien kant. Die mensen voelen zich meer thuis op onze galan hoghte of ars het ’t Traenedal. De gemiente heeft een stel sibbeljanten bij mekander ebracht die motte vanuit de burger het burgergeluid late horen. Het q-team. Het is vast de q van quick. Van die snelle jongens met snelle besluiten met allemaal de age frokkies. Ze koekelen maar wat graag met de jongens van B&W.

Waisfinger
Nou, je leest ut ‘k ben al lekker op dreef. Vrauger was er die geweldige tram, een prikkie toendertijd. Nou mot er allien al voor een tijdelijke bus dwars door de Zanderij 350.000 euro’s, zeg maar 771.298 gulden van die prachtige rijksguldens worden af uh tikt. Hoe busstaat ut? Daar motte dan ook plankosten bij van 661.113 gulden. Voor de eurofielen 300.000 euro. Alles behalve een smeesje. Se leven is vur dut bedrag een man naer de maan a skoten. Ook zonde van de centen natuurlijk. Je prauft ut vast al. Al die harde verdiende centjes (want dat is ut voor veul Kattukers) voor een ritje van tien mensen en Kappie. Ut is ons allemaal een doorn in ut oog. Er is die prachtige Westerbaan. Zoveel goedkoper. Laet hier die bus of liever een tram voobij sjezen. Tis zeker iet van je aiguh centen. Mag het een onsje minder gemiente. Zonder met een waisfinger te komme, het is echt twie voor twealuf.

De ienigste bus waar ze bij mij nog mit an kenne komme is een collectebus.

Comments

comments

DELEN