Wie was er niet onder de indruk van de weergaloze roman ‘Kom hier dat ik u kus’? Dit in 2014 verschenen boek groeide binnen de kortste tijd uit tot een ware publiekslieveling.

Op maandag 18 april om 20.00 uur kunt u in de Hoofdbibliotheek van Katwijk kennis maken met de schrijfster van deze bestseller, Griet Op de Beeck. Behalve over dit boek vertelt zij ook over haar nieuwste titel die onlangs is verschenen.

Griet Op de Beeck (1973) debuteerde in januari 2013 met ‘Vele hemels boven de zevende’, een roman over vijf verschillende mensen, die stuntelend overeind proberen te blijven in dit lastige en prachtige leven.
De roman ‘Kom hier dat ik u kus’ uit 2014 gaat over een gezin: vader, moeder, dochter, zoon. Moeder komt bij een verkeersongeluk om het leven, er wordt heel snel een nieuwe mama geregeld en dan ontrolt zich het verhaal. Zo’n simpel gegeven, zo prachtig en weergaloos uitgewerkt. Griet Op de Beeck kán schrijven. Je kunt merken dat de schrijfster dramaturge is geweest want de dialogen in het boek zijn werkelijk adembenemend. Door het boekenpanel van De Wereld Draait Door werd ‘Kom hier dat ik u kus’ gekozen als Boek van de Maand en intussen zijn de filmrechten van de roman verkocht. Griet Op de Beeck trad zelf ook meerdere malen op in dit populaire televisieprogramma.

Vorige maan verscheen ‘Gij nu’, het nieuwe boek van Griet Op de Beeck. Over vijftien heel verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo’n moment waarop de dingen ontploffen of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren. ‘Gij nu’ gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en ontsnappen, wat geenszins hetzelfde is. Over verledens die je blijven achtervolgen, tot je beter leert te weten. Over de liefde die kan helpen, als je dat durft toe te laten. Over het verlangen om gezien te worden, de verschroeiende dwang om het goed te doen, de angst voor het geluk, vaak groter dan die voor het verdriet, de opmerkelijke veerkracht van wie weigert op te geven. En over de heftige wereld die het soms zelfs de dappersten onmogelijk maakt.

Op 18 april kunt u Griet Op de Beeck zelf in de bieb in Katwijk ontmoeten en haar verhaal horen. Toegangskaarten zijn te verkrijgen in alle bibliotheekvestigingen en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de banner Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). Prijs voor leden Bibliotheek Katwijk € 8,- en voor niet-leden € 10,-. In de pauze verzorgt Boekhandel Van den Berg de boekverkoop en is er tijd een boek te laten signeren.