Het is niet altijd nodig om zelf naar een gebied te reizen om er een goed beeld van te krijgen. Wie belangstelling heeft voor Zuid-Amerika, zal door de bijzondere verhalen en de prachtige foto’s van Jurriaan van Eerten en Eline van Nes volop kunnen ervaren hoe het leven op dit continent is.

Het schrijver/fotografe-duo neemt u op maandag 26 september mee naar Zuid-Amerika en vertelt over de moeilijke, grappige en uitdagende momenten waaruit hun werk bestaat.

De mens belicht
Sinds 2014 reizen Jurriaan van Eerten en Eline van Nes door Zuid-Amerika, waar zij samen verhalen maken. Jurriaan schrijft en Eline neemt foto’s. In hun verhalen proberen zij de mens achter de getallen te laten zien, en de levens die geraakt worden door politieke en economische keuzes. In hun lezing vertellen ze over de manier waarop zij tot hun verhalen komen. Soms slapen zij via Couchsurfing bij mensen thuis, soms liften zij een stuk met iemand mee, en op andere momenten moeten ze zich als toerist voordoen om bijvoorbeeld in Nicaragua niet het land uitgezet te worden. Zij vertellen hoe zij de gevaren van tevoren inschatten, zoals toen zij naar het door geweld verscheurde El Salvador gingen. Maar het gaat vooral over de mooie momenten: de vriendschappen die zij maakten in hetzelfde El Salvador, de bijzondere natuur in de landen, en de onverwachtse gebeurtenissen onderweg. Maar het blijft niet bij praten; aan de hand van de foto’s van Eline gaat u zelf mee op reis naar dit gedeelte van de wereld. Voor meer informatie kunt u deze websites bekijken: www.elinevannes.com en www.jurriaanvaneerten.nl

Toegangskaarten
Iedereen is van harte welkom om in het kielzog van Van Nes en Van Eerten mee te reizen naar Zuid-Amerika. De lezing en fotoreportage is op maandag 26 september om 20.00 uur in de Theaterzaal van Het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3). Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via de website van Bibliotheek Katwijk: www.bibliotheekkatwijk.nl.