Journaliste Kysia Hekster (1971) was, vanwege haar werk als NOS correspondent in het land van Poetin, jarenlang hét Nederlandse gezicht voor Rusland. Sinds 2012 is zij royaltyverslaggever voor de NOS. Op maandag 30 mei om 20.00 uur vertelt zij in Gemeenschapshuis De Burgt in Rijnsburg (de lezing is verplaatst vanuit de Hoofdbibliotheek in verband met de voorlopige sluiting van deze vestiging) over haar werk. Een interessante ontmoeting dichtbij huis.

In haar lezing gaat Kysia Hekster uitgebreid in op zowel haar werk als correspondent in Rusland als op haar huidige baan als verslaggever bij de NOS over het Koninklijk Huis.
In 2008 volgde Kysia Hekster Peter d’Hamecourt op als correspondent van de NOS in Rusland. Vier jaar later verscheen haar boek ‘De Poetin Show’ waarin zij beschrijft hoe de president van Rusland zijn optredens tot in de puntjes voorbereidt en dat al zijn mediaoptredens deel uitmaken van zijn mediastrategie. Ook laat ze de andere kant van de machtigste man van Rusland zien, namelijk dat van de klokkenluiders en slachtoffers van zijn regime. In april 2012 keerde Kysia Hekster terug naar Nederland waar zij royaltyverslaggeefster voor de NOS werd. Vanaf die tijd bericht zij vanuit binnen- en buitenland over het nieuws rond en over het Koninklijk Huis en de koninklijke familie.
Beide onderwerpen (Rusland en het Koningshuis) staan garant voor een uiterst boeiende avond waarbij de verhalen rijkelijk vloeien.

Toegangskaarten zijn te verkrijgen in alle bibliotheekvestigingen en via de site van de bibliotheek; www.bibliotheek.nl

Comments

comments

DELEN