ID008148.jpgOp zondag 7 februari om 14.00 uur geeft Roos van Oosten een lezing bij Van Stockum Boekverkopers in Leiden over haar boek De stad, het vuil en de beerput, over de stinkende geschiedenis van Leiden en het vroege einde van het beerputtentijdperk.

In deze lezing wordt stil gestaan bij de vraag waarom het beerputtentijdperk in Leiden en in andere Hollandse steden eindigde en tegen welke achtergrond de ontwikkeling van beerput naar secreetgoot moet worden bezien.

De Nederlandse stadsarcheologie heeft de afgelopen decennia een omvangrijke hoeveelheid informatie opgeleverd over de middeleeuwse stad in veel van haar gedaanten. Roos van Oosten kijkt voor het eerst in stadsarcheologisch Nederland systematisch over de grenzen van een individuele stad heen. Ze doet dit aan de hand van een alledaags fenomeen, namelijk poep- en pisverwerking in de pre-industriële stad.

Roos van Oosten studeerde Middeleeuwse Geschiedenis en Archeologie in Leiden. Ze is voorzitter van de Stichting Middeleeuwse Archeologie, is een van de contactpersonen voor het Leiden Interactie Netwerk, en geeft les aan de Universiteit Leiden.

Datum: Zondag 7 februari 2016
Tijdstip: 14.00 uur
Locatie: Boekhandel Van Stockum, Breestraat 113, 2311 CL, Leiden
Toegang: Gratis
Aanmelden: leiden@vanstockum.nl