KATWIJK – Een middag van ontmoeten, informatie en ontspanning voor mantelzorgers
Op vrijdag 16 februari a.s. organiseert het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning een lezing onder het genot van een high tea. De middag wordt gehouden in DSV De Reedery, Gebouw Parledam, Prins Hendrikkade 155, Katwijk. Het programma begint om 14.00 uur en zal rond 16.00 uur eindigen. Aanmelden is verplicht en de toegang is gratis.

‘Een warme jas’ is de titel van het boek dat Ineke Ludikhuize schreef voor mantelzorgers. Voor dit boek sprak ze met mantelzorgers in heel verschillende situaties; met jongeren en ouderen, allemaal mensen die zorgen voor iemand waar ze een warme jas voor willen zijn. In de lezing vertelt ze over wat ze daarvan geleerd heeft.
Ook gaat ze in op de maatschappelijke en zingevingsvragen die mensen stellen als het over (mantel)zorg gaat. Woorden als liefde, plicht, werk, durven vragen, balans en humor komen voorbij. Welke valkuilen zijn er zoal voor mantelzorgers? Wat zou elke mantelzorger moeten kunnen of moeten leren?

In de lezing vertelt Ineke ook over eigen ervaringen. In 2013 zegde ze haar betaalde baan op en werd zij fulltime mantelzorger voor haar echtgenoot (oud-politicus Willem Aantjes) tot zijn dood in oktober 2015. Sinds 2016 zorgt zij met anderen voor een buurvrouw die jong Alzheimerpatiënte werd. Haar boek ‘Een warme jas’ kunt u in de pauze of na afloop kopen.

Comments

comments

DELEN