Aan de zoektocht van ruim drie weken naar de vermiste Anja Schaap is een einde gekomen. Dinsdagmiddag rond 13.30 uur hebben bemanningsleden van een Duitse boot het lichaam van de 33-jarige Katwijkse uit zee gehaald. Dat meldt de politie woensdag aan het begin van de avond.

Het lichaam is in zee, boven de Waddeneilanden gevonden. Omdat het lichaam voldeed aan het signalement van Anja is woensdag contact gelegd met het onderzoeksteam. Op basis van specifieke kenmerken bleek het inderdaad om haar te gaan.

Verder onderzoek
De politie gaat nu verder onderzoek doen naar wat er met Anja is gebeurd, en hoe zij in het water terecht is gekomen. Haar familie is door de politie op de hoogte gesteld.

Zoektocht
Op donderdag 30 mei werd alarm geslagen nadat de Katwijkse niet terug kwam van een avondje stappen op woensdag 29 mei. Direct werd een onderzoek ingesteld. In de dagen en weken daarna heeft de politie meerdere oproepen gedaan, sloten doorzocht en getuigen gehoord. Ook zijn gebieden uitgekamd door politie en vrijwilligers.

Dinsdagavond heeft de politie in de uitzending van Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht gevraagd voor de zaak. Daar waren ook camerabeelden te zien. Nog steeds is onduidelijk waarom Anja twee uur lang door Katwijk heeft gezworven.