KATWIJK – Dit jaar viert Stichting Sint en Pietenactie dat zij al 20 jaar bij particulieren, instellingen verenigingen en bedrijven op bezoek komen. Natuurlijk mag in dit jubileumjaar de jaarlijks terugkerende Lampionnenoptocht niet ontbreken. De naam is aangepast naar ‘Lichtjesoptocht’, omdat vanaf dit jaar met vele verschillende soorten lichtjes gelopen gaat worden.

Op zaterdag 25 november start de grootse Lichtjesoptocht in de Zwaaikom in Katwijk, waar honderden kinderen en ouders op af komen. Vanaf 15.00 uur zijn er vrolijke Pieten, een schminkkraam, pepernotenverkoop door stichting ZOA, een springkussen, een Pieten DJ en optredens van een Pietenband en Twirlgroep Desiree Katwijk. De nieuwe lichtjes voor de optocht kunnen al vanaf 14.30 uur gekocht worden a €5,- per stuk incl. een cadeautje na afloop. Alle opbrengsten zijn voor het goede doel!
Om 17.00 uur komt Sinterklaas per boot aan in de Zwaaikom, waarna de Lichtjesoptocht van start gaat. De route loopt via Prins Hendrikkanaal, Tramstraat, Roest van Limburgstraat, Varkevisserstraat richting de Drieplassenweg. Vanaf daar loopt de route via de Koninginneweg, Zuidstraat, Voorstraat terug naar de Zwaaikom. Sinterklaas vindt het erg leuk als de bewoners langs de route naar de optocht komen zwaaien. Dus vertel het vooral aan familie die op de route woont. Jong Flora Band loopt voorop, gevolgd door Twirlgroep Desiree, Sinterklaas, de Pietenband en 50 vrolijke Pieten.

De Lichtjesoptocht is een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Sint en Pietenactie. Deze Stichting zet zich met ruim 130 vrijwilligers in om geld op te halen voor het goede doel.
Meer informatie over de optocht, de route of een bezoek van Sint en Piet boeken? www.sintenpietenactie.nl

Comments

comments

DELEN