Majestueus kunnen we u bekendmaken dat het jaarlijks Schuit-festival er weer aan komt. Dit keer voor de tweede maal onder de noemer: ‘Koningsdag Festival’.

Oude bekenden zoeken De Schuit weer op en elk jaar trekken het festival nieuwe bezoekers.
De Schuit blijft ook dit jaar bij het uitgangspunt voor het inmiddels traditionele Koningsdag Festival: gezellig bijpraten en elkaar ontmoeten. Mede dankzij sponsors en een groot aantal vrijwilligers staat het festival weer als een huis. Van 12.00 tot 18.00 kunnen de Katwijkers bands beluisteren in de Dwarsstraat. Er staan drie bands geprogrammeerd en het geheel wordt muzikaal omlijst door de Schuit-huisdj’s: Disco Rebels.

Indian Askin (De belofte van 2016)
Sinds de release van ‘Answer’ wordt het Amsterdamse Indian Askin omringd door een flinke buzz. 3FM DJ Frank van der Lende benoemde de band tot de ‘sound van 2015’ bij DWDD. Daarnaast schitterde de band in het voorprogramma van bands als De Staat en Go Back To The Zoo. Hun debuutalbum komt twee weken voor Koningsdag uit en dit jaar vind je ze
op alle festivals!

The Maureens
In 2015 stonden ze al op het Schuit-podium als voorprogramma van Alamo Race Track. Eigenlijk zijn deze mannen te groot om voorprogramma te zijn daarom ook een terechte plek op het Koningsdag Festival. Er twee soorten muziek: de goede soort en die andere. The Maureens spelen de goede soort.

Canshaker Pi
Ze maken garagerock die rammelt, rommelt en niet binnen de lijntjes kleurt, zoals Pavement en Teenage Fanclub dat ook deden. In oktober brachten ze hun eerste single uit, op het Tender Records-label van Tim Knol de man die vorig jaar op ons festival stond. Open je hart en laat Canshaker Pi je Koningsdag nog lekkerder maken!

Houd de Facebook van De Schuit in de gaten voor alle nieuwtjes.
www.facebook.com/jvcdeschuit